Fri frakt över 200:-

Fri retur

1-4 dagars leverans

Bästsäljare

Hur startade det?

Dobsom startade 1986 i Höör i Skåne. Här ligger bolaget kvar än idag med kontor, design och utveckling samt lager. När bolaget startade var det med tanken att göra lätta, smidiga och funktionella plagg för människor som gillar att röra sig ute, vare sig det gäller träning eller aktivt friluftsliv.

Vad hände sen?

Sedan 1986 har mycket hänt, speciellt när det gäller hur man klär sig och de material vi använder. Då använde man ofta samma plagg till allt möjligt, idag har man mer specialanpassade kläder för det ändamål man gör just nu. Så har även vårt sortiment utvecklats, samtidigt försöker vi när det ges möjligthet att sätta ihop funktioner som gör att man kan använda plaggen till flera saker. En lager 2 tröja passar t.ex lika bra på löprundan som under skaljackan när man är ute och går i skogen.

Träningskläder

Hos oss hittar du träningskläder för båda dam och herr. Det finns allt från funktions T-shirts, linne, shorts, tights till löparjackor och löparbýxor. När du tränar har du olika lager på dig. Vi kallar det lager 1, lager 2 och lager 3. Ibland bär du 1, ibland 2 och ibland alla 3, det beror vind och väder. Enkelt utryckt kan man säga att lager 1 har du intill kroppen, lager 2 är ett mellanlager, kan dock vara ett ytterlager när värdret tillåter det och lager 3 är ett skyddande ytterlagger. Till lager 1 hör funktions T-shirts och linne. Vi använder polyester i dessa modeller för att det transporterar bort fukt och håller huden torr på bästa sätt. Även tights tillhör lager 1, vi använder en hög andel spandex/elastan i dessa för att få hög elasticitet och därmed ge en bättre komfort för muskulaturen. Till Lager 2 har vi t.ex tröjorna Tornia och Karleby, perfekt under ett vindskyddande lager 3 plagg en blåsig dag eller som ytterplagg en lugn dag. Tillverkade i en följsam 4-vägsstretch och är mycket mjuka och smidiga. Materialet är lätt borstat på insidan. Våra löparjackor och löparbyxor tillhör lager 3, de är lätta, vindtäta och andas bra. Det finns också vintermodeller som har extra värme i form av tunnare vadd eller tunn funktionell fleece.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Information
Handla