Fraktfritt och fri retur inom 30 dagar

Antal produkter: 0st
Summa: 0kr gå till kassan
/
/
/
2017-10-31Event

GMR.2017 TEAM DOBSOM ADVENTURE

hållbara och tuffa träningskläder

GMR.2017

Team Dobsom Adventure

Lördagen den 14/10 kl 1000 startade TDA´s sista tävling för året.

Rogaining(kontrollplock) där vi i tvåmannalag, under 4 timmar ska försöka få ihop så många poäng som möjligt. Alla kontroller har olika poäng som varierar allt från 10, upptill 240 poäng.

Det gäller att ha en strategi och försöka få med sig rätt kontroller som ger så mycket poäng som möjligt och att sen vara i mål inom 4 timmar! Överskriden tid från första sekunden leder till stora poängavdrag.

Högst poäng vinner!

Förra årets tävling och en blygsam 13:e placering var vi inte nöjda med så siktet inför årets start var definitivt att försöka slå sig in i toppen.

Vi anlände till Göteborg dagen innan för att kunna ladda på bästa sätt. Inte nervös överhuvudtaget men så där lagom laddad och motiverad. Vi vet att vi har kapacitet för topplacering men allt ska i slutändan stämma. Cyklarna ska funka, kropp och knopp ska vara med, energiintag ska funka, strategin måste stämma till fullo och den kan man inte lägga förrän man har första kartan i handen, dvs kl 1000 när starten har gått.

Utrustning och Kläderna plockas fram och för det vädret som utlovades så funkade Dobsoms tunna xt-tights perfekt, funktions t-shirt under och jag valde att ha den tunna camotröjan över. Anders hade en underställströja och dobsoms t-shirt över den.

På morgonen inmundigades en rejäl frukost för att sen bege oss till Delsjönsbadplats och starten.

I år var det en obligatorisk löpdel, prolog, i starten där alla lag var tvungna att orientera till fots i minst 15 minuter. Den kartan rycktes vid starten och i hög fart längs branta kanter och ut på mossmark bar det.

Den kartan fick vi lämna ifrån oss när vi kvitterade ut den ”stora” kartan( A2 format!) som innehöll cykel och paddelkontroller. Vi valde att inte ta alla prologkontrollerna för att vara säkra på att få den kanot vi ville ha. De vi inte tog memorerade vi så gott vi kunde för att kunna ta dem på slutet av tävlingen.

En tuff paddling med långa sträckor mellan kontrollerna som var värda många poäng, gjorde att vi hade 2 timmar och 30 minuter kvar att köra när vi landsteg lätt möra i armarna.

Äntligen skulle vi få använda benen.

Full fart ut mot löpzon B där det fanns många poäng att hämta. Rutten dit lades så vi fick med oss några enkla kontroller som nästan togs i farten.

Väl vid löpzonen fick vi ut en ny karta och vi insåg att det skulle bli en krävande och tuff löpning med många höjdmeter och branta passager. Anders gjorde en prickfri och mycket säker orientering! Jag slet lite med att ”bara” hänga med i den tuffa terrängen som påminde om att orientera på fjället.

Sista delen av den löpningen fick våra tights bekänna färg då vi mer eller mindre åkte kana ner för branta klippor!

Lite energi och nytt fokus! Målet var löpzon A och lite kontroller däremellan.

Nästa löpzon var av annan karaktär, mer en stadssprint med riktigt snabba kontrolltagningar. Där gjorde vi ett snabbt arbete och kunde bege oss mot mål. 27 min kvar!!

Två kontroller på cykelkartan avverkades och sen fick vi börja gräva i minnet över var de prologkontroller som vi inte tog i början fanns.

En vid en sten, en vid bryggan(lätt), en vid en brant och två ute på en halvö. Den sista på halvön visste vi låg längs med ena kanten men inte exakt vart.

Väl ute på ön hade vi 5 minuter tillgodo. Med mjölksyran sprutande i hela kroppen och ett gigantiskt adrenalinpåslag hittade vi den längst ut.

4 minuter kvar!

Snabbt ut längs vänstra kanten på ön och där med 3 minuter tillgodo låg den.

Till cyklarna och brant Uppför! Måste lämna in cyklarna i växlingszonen innan målgång.

Målgång ca 2:20 tillgodo. Puh!

Hur låg vi till? Så svårt att veta men min magkänsla sa att vi var betydligt bättre än förra året.

Efter lite mat och en skön varm dusch väntade vi spänt på resultaten.

Och vilken glädje det var att få kliva upp på pallen som 3:e bästa lag i Mixklassen! Så roligt när allt slit och alla träningstimmar ger resultat.

TDA är på g, sugna på en ännu bättre pallplats och nästa multisporttävling som vi ska träna upp oss för blir Växjö 360 i maj. Mer cykelträning och lite starkare ben så är vi ett steg på väg mot toppen.

På återseende Malin och Anders

Team Dobsom Adventure