Fraktfritt och fri retur inom 30 dagar

Antal produkter: 0st
Summa: 0kr gå till kassan
/
/
/
2017-10-25Nyheter

DUN eller INTE?

Ja det är frågan. Vi på Dobsom har valt att inte använda dun i våra kläder. Vi har inget emot dun i sig, det har fina funktioner, det är mjukt, lätt och ger bra värme.

Ett exempel på en varm och skön jacka med polyestervadd istället för dun.

Vi använder istället olika typer av polyestervadd. Denna vadd är också varm, den är lätt och mjuk. Med sin fluffighet så får man luft in i vadden den värms upp av kroppsvärmen och på så sätt isolerar den mot yttre kyla.

Det finns också andra anledningar till att använda polyestervadd. Den blir inte så lätt blöt och torkar hyfsat fort. En dunjacka som blir genomblöt är inte lätt att få torr, den måste torktumlas under lång tid. De flesta syntetmaterial ska inte torktumlas, i alla fall inte under någon längre tid.

För några år sedan så uppdagades det att man på vissa håll i världen födde upp fåglar och sedan plockade dun o fjädrar flera ggr under en livscykel, det är förbjudet i EU, men tillåtet på andra håll. Vi tycker inte det är ok att göra så. Genom att använda polyestervadd så vet vi garanterat att vi inte har någon sådan dun i våra plagg, samt att vi inte ökar efterfrågan på dun, som kan leda till oönskade metoder.  

Michael Paradis/ VD Dobsom AB