Fraktfritt och fri retur inom 30 dagar

Antal produkter: 0st
Summa: 0kr gå till kassan
/
/
/
2017-05-23Nyheter

TEAM DOBSOM ADVENTURE BERÄTTELSE FRÅN VÄXJÖ360

Växjö360 6/5 2017

Växjö360, en multisporttävling i hjärtat av Växjö. 6 timmar att samla in maximalt 4000 poäng på 40 olika kontroller.

Ett mycket roligt sätt att tävla med en blandning av MTB, orientering, löpning och äventyrsdelar som bouldering, slackline, kanotpaddling mm.

Starten gick från kampängsparken i Växjö vid kl 1000 och denna tävling bjöd på ett fantastiskt väder. 21 grader varmt och i princip vindstilla. Känslan innan starten var att vi minsann skulle kämpa för en pallplats och laddade till tusen gav vi oss av ut på banan.

Första kontrollen togs snabbt i en vägtrumma med vatten upp till halva vaden och det skulle bli fler kontroller som innebar att vi var tvungna att blöta ner oss. Det varma vädret gjorde att detta var en angenäm upplevelse.

Långa cykelavstånd mellan kontrollerna, blandat underlag som både bestod av smala stigar, grusvägar genom bokskogar till asfaltsvägar i stadsmiljö gjorde tävlingen både klurig och riktigt trevlig. Stor eloge till banläggare och arrangörer.

Efter att ha avverkat ca 2,5 timme var vi tillbaka vid starten för att ta oss an de fyra kontroller som endast fick tas till fots. Vi avverkade de kontrollerna på mindre än 15 min. Fortfarande pigga och hög hastighet styrde vi norr ut för att plocka ytterligare kontroller med cykel.

Tiden går fort och nu gäller det att försöka beta av banan och se till att inte hamna i tidsnöd. Vi hade ett gäng kontroller som vi ville ha med oss då dessa var värda många poäng, bland annat två som innebar bouldering(klättring upp för klippor/stora stenar) ,en som där man skulle paddla på luftmadrass som är lite mer tidskrävande kontroller.

Lätt trött i både benen och huvudet matade vi på och fick med oss de kontroller som vi planerat att ta. Skulle detta räcka till pallplats?

Målgång och 13 min tillgodo. Studerar kartan och inser att vi borde ha lagt upp rutten något annorlunda och tagit med oss kontroll 10-13 som både jag och

Anders hade vikt bort och helt missat. Min magkänsla sa att det skulle bli vårt fall i jakten på pallen.

Och visst blev vi 4:a. 200 poäng från 3:e placeringen och en viss besvikelse.

Nästa gång blir det att lägga några fler minuter till att studera resvägen och för att sålla bort lågpoängarna och få med oss dom viktiga högpoängarna.

Summasummarum är dock att vi har med topplaceringarna att göra och med mer rutin så ska vi upp hela vägen. Skam den som ger sig.

Kläder för dagen var cykelbyxor och på överkroppen hade jag camolinnet, Anders hade det snygga blåa basiclinnet. Dessa funkade i vanlig ordning perfekt med bra funktion och passform och med ett + för att de är supersnygga!

Ett jättetack för sponsring av kläderna.

Nästa tävling med Team Dobsom är Blekinge River Trail den 28/5. 20 km traillöpning längs Mörrumsån.

Team Dobsom Adventure

Malin och Anders