• Fri frakt över 200:- 
  • Fri retur
  • 1-4 dagars leverans

R-90 WINTER – HAR BLIVIT EN KLASSIKER!

R-90 WINTER – HAR BLIVIT EN KLASSIKER!

För ett antal år sedan satt vi och klurade på hur vi skulle göra en bra modell för träning och aktivitet för vinterbruk.

Våra vanliga attribut som lätt, smidigt och följsamt var självklara saker som dessa plagg skulle uppfylla, men det fanns även andra saker som var viktiga. Vindtätt, ventilation, extra värme osv.

Så börjar utvecklingsarbetet. Ett vindtätt material på framsidan med ett tunt fleecefoder bakom då får vi både vindtätt och lite extra värme. Med en impregnering på det vindtäta materialet så blir det vattenavvisande, sedan något år tillbaka så används en fluorkarbonfri variant som är bättre ur miljösynpunkt.

På baksidan prioriteras ventilation och rörlighet, detta görs med ett tightsmaterial som borstats på insidan, just att man borstar upp det gör att luft stannar där och också isolerar, det blir lite varmare än om man inte borstar insidan.

Då är materialen klara och hur och var vi ska sätta dem, därefter planerar vi in fickor. På jackan 2 sidfickor, 1 bröstficka och 1 ficka på ryggen, alla med blixtlås. På byxan 2 sidfickor, även dessa med blixtlås. Reflexer måste vi naturligtvis ha, så det har vi lagt in både på byxan och jackan i form av passpoaler här och var.

Testa gärna R-90 Winter, vi hoppas det blir ditt nya favoritplagg.

3 kommentarer

Emma3 år sedan
Jackan är helt klart en av mina favoriter. Har 3 st. Används allt från promenader, skidor och löpning.
Marie3 år sedan
När kommer en med huva?
Annki3 år sedan
Alla R90 är mina favoriter, har både vanliga och Winter. Använder gärna den tunna på vintern när jag springer om det är blåsigt. Den är mer vindtät och jag reglerar värmen med olika mycket under eller väst över. Vid skidåkning blir det alltid Winter som stretchar mer. En löstagbar huva på Wintermodellen skulle vara guld värt för snöväder.
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Information
Handla