• Fri frakt över 200:- 
  • Fri retur
  • 1-4 dagars leverans

ATT TÄNKA PÅ NÄR MAN VÄLJER BYXA! 

 

Det finns en del att fundera på när man väljer byxor för våren eller sommaren. Vad är viktigt för just mig? De flesta tycker nog att de ska vara luftiga och bekväma, men samtidigt får de inte vara så tunna att de inte skyddar mot vinden. Vindtäta vill man kanske ha dem, och möjligen även vattentäta om man planerar att vara ute i oväder. Någon behöver kanske kortare ben, dvs D-storlek. Att de är enkla att ta av och på är också en viktig faktor att tänka på. Ja, som sagt, det finns en del att tänka på när det kommer till val av vårens eller sommarens byxor. Nedan finns lite tips från oss.

 

 

TRÄNING

Om man vill ha byxor när man tränar eller löper är det några saker att tänkar på. Dels att den är vindtät, men också att den andas bra, för vid hög aktivitet svettas man. Så en tunn, smidig byxa är det bästa valet. En lite tightare passform är också att föredra så man slipper fladder. Eftersom man alstrar mycket värme vid träning så behöver man inget foder i byxan under de lite varamare årstiderna.

Träningsbyxor: R90 Herr, R90 dam 

 

 

VINDTÄT

Att en byxa är vindtät är en viktig egenskap för komforten i byxan. En kall vind som går genom byxan gör dig kall direkt. Hur vindtät måste då byxan vara? Det beror helt på vad du ska använda den till. Ska man inte vara ute i storm så fungerar ett lite tunnare ytter-material utmärkt, då blir byxan också betydligt lättare och smidigare att använda. 

Alla våra vinterbyxor är vindtäta, men inte med de allra kraftigaste materialen. Lätt och smidigt är våra ledord.

Byxor dam hittar du här.

Byxor herr hittar du här.

VATTENTÄTT

Blir man blöt när det är kallt fryser man direkt och blir man blöt annars känns det inte skönt, då kan det vara praktiskt med en vattentät produkt. Med tejpade sömmar så undviker man att vatten tränger in där. Materialet blir vattentätt genom en beläggning eller laminat som finns på materialets insida. Vi använder laminat som är mer beständigt och gör att materialet kan vara mer följsamt. 

En sak man ska tänka på är att har man ett vattentätt material så andas det sämre, vilket gör att man vid hög aktivitet kan svettas så att fukten stannar. 

Vattentäta byxor dam hittar du här.

Vattentäta byxor herr hittar du här.

 

 

ENKLA ATT TA AV OCH PÅ

Vi har flera byxor med långa delbara blixtlås i sidorna. Kan nog säga att det blivit en specialitet för Dobsom. Från början var tanken att man skulle använda dessa byxor till o från träning eller vid uppvärmning för att sedan enkelt kunna ta av byxan. Många upptäckte snabbt hur praktiskt detta är för alla egentligen. Just att kunna ta av och på även när man har skor på är perfekt vid många tillfälle. Bra även in jobbet om man ska ut och in ofta.

Har man någon nedsatt funktion, temporär eller permanent kan dessa byxor göra vardagen enklare.

Byxor med långa delbara blixtlås: Amarillo Jeans, Saltö, Solingen, och Cologne.

D-STORLEKAR

Vi har alla olika kroppsform och något vi hör en hel del är att man behöver byxor med kortare benlängd. Det har vi tagit fasta på och gör därför en del byxor i D-storlekar.

När vi gör en modell i D-storlekar utgår vi från en normalstorlek och gör benlängden 5 cm kortare samt midja och stuss lite vidare.

D-storlekar har andra benämningar och mer om detta och annan info kan du få om läser vår storleksguide

Byxor i D-storlekar är Walk n run och Deje

Orust

 

 

4-VÄGSSTRECH

Att ha 4-vägsstretch i materialet är superskönt. Det ger en ledig och skön känsla. Alla våra vandringsbyxor har 4-vägsstretch och just vid promenader är det extra skönt med det stretchiga materialet. Det gör att man kan ha en lite tightare passform utan att det känns instängt.

I vårt byxsortiment i 4-vägsstretch fiunns det även modeller med zip-off funktion som alltså kan göra om byxan till shorts. En perfekt funktion på t.ex resan. 

Byxor i 4-vägsstretch för dam hittar du här.

Byxor i 4-vägsstretch för dam hittar du här.

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Information
Handla