• Fri frakt över 200:- 
  • Fri retur
  • 1-4 dagars leverans

ATT TÄNKA PÅ NÄR MAN VÄLJER JACKA

Det finns en del att fundera på när man väljer jacka. Vad är viktigt för just mig? Vindtät vill man ha den och kanske även vattentät. Ska den ha lite foder för värme eller ska den vara ofodrad? Hur lång ska den vara? Vilka aktiviteter ska jag ha den till? Ja som sagt en del att tänka på, nedan finns lite tips från oss.

 

 

TRÄNING

           

På löpturen eller träningen är det skönt med en vindtät jacka, en kall vind är inget man uppskattar. Viktigt är också passformen, man ska kunna röra sig bra i jackan, men samtidigt vill man inte den ska vara för stor och fladdrig. Det är också skönt om man kan sätta i nederkant och om det finnns lite i resår i ärmavsluten. Att jackan är lätt är viktigt, vid löpning o trning vill man inte dra runt på extra vikt.

För de varamare årstiderna använder vi inte något foder i jackorna, den viktigaste funktionen är att skydda mot vind.

Våra jackor för träning och löpning är R90 AIR, R90 Classic, R90 Light

 

VINDTÄTT

           

Att en jacka är vindtät är en viktig egenskap för komfort och undvika att en kall vind går genom jackan gör dig kall direkt. Hur vindtät måste då jackan vara? Det beror helt på vad du ska använda den till. Ska man inte vara ute i storm så fungerar ett lite tunnare yttermaterial utmärkt, då blir jackan också betydligt lättare och smidigare att använda. En lätt jacka känns också skönare att använda än en tung och lite otymplig. 

Ju mer aktiv du ska vara ju mer vill du ha ett material som släpper ut din överskottsvärme. Då kan man gänra välja ett tunnare yttermaterial. Ska man vara ute i starka vindar, men inte så aktiv, så väljer man ett grövre o tätare yttermaterial.

Alla våra jackor är vindtäta.

Du hittar våra jackor för dam här.

Du hittar våra jackor för herr här.

VATTENTÄT

         

Att bli blöt genom kläderna känns aldrig bra och är det lite kyligt ute så fryser man direkt. Då kan det vara praktiskt med en vattentät produkt. Med tejpade sömmar så undviker man att vatten tränger in där. Materialet blir vattentätt genom en beläggning eller laminat som finns på materialets insida. Vi använder laminat som är mer beständigt och gör att materialet kan vara mer följsamt. 

En sak man ska tänka på är att har man ett vattentätt material så andas det sämre, vilket gör att man vid hög aktivitet kan svettas så att fukten stannar. Då blir man kall av det, så det gäller att hitta det som passar just dig och den aktivitetsnivå du planerar ha när du använder jackan.

Våra vattentäta jackor för dam hittar du här.

Våra vattentäta jackor för herr hittar du här.

4-VÄGSSTRETCH

             

4-Vägsstretch är en härlig funktion för din jacka. Det kan finnas i olika typer av material och stretchar lite olika pga det. En vanlig vindtät jacka i 4-vägsstretch är ganska stretchig i materialet, det ger en skön rörlighet noch passform. Om du däremot vill ha en vattentät jacka i stretch så stretchar den inte alls lika mycket, då det finns olika lager iden jackan.

Samma sak kan det vara om jackan är fodrad, det finns fortfarande lite stretch kvar i jackan men en del av funktionen försvinner. 

 

Våra jackor i 4-vägsstretch. Moss, Seattle och Missouri

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Information
Handla